Falsa ipoteza

25 iunie 2013

Problema 4:
La o gradinita de copii s-au adus 75 masute si scaunele in valoare totala de 6990 lei.
Cate masute si cate scaunele s-au adus, daca o masuta costa 198 lei, iar un scaunel costa 67 lei?

Problema 5:
In 150 de pahare, unele cu capacitatea de 25 cl, altele cu capacitatea de 40 cl, incap 3490 cl apa. Cate pahare sunt de fiecare fel?

Problema 6:
S-au cumparat 16 metri de stofa si 20 metri de panza, platindu-se in total 14892 lei. Cat costa un metru din fiecare material, daca un metru de panza costa de trei ori mai putin decat un metru de stofa?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Problema 1:
In blocul nostru sunt 20 de apartamente cu doua si trei camere, in total 45 camere.
Cate apartamente au 2 camere si cate au trei camere?

Problema 2:
Intr-o curte sunt oi si gaini, in total 18 capete si 52 de picioare.
Cate oi si cate gaini sunt in gospodarie?

Problema 3:
Un autocar a parcurs distanta de 360 km in cinci ore. O parte din drum a mers cu viteza de 60 km/h, iar o parte cu viteza de 80 km/h.
Ce distanta a parcurs cu fiecare viteza?

3 comentarii:

  1. Buna seara ! la problema 2 o sa fac asa (amintindu-mi de cum ma invatau mama si tata sa rezolv problemele cu animale) : ridicam oile in picioare. Nu stiu cum, poate la gard sa priveasca si ele capita de fan din curte. Pe urma inmultim 18 capete de gaini si oi impreuna cu piciorusele de pe pamant. Si avem 36 de picioare neastamparate care calca solul. Diferenta de picioruse din aer (oare danseaza Can-Can oile??) este de 16. Impartim la 2 (presupunand ca toate oile sunt cu toate picioarele in dotare) si avem raspunsul usor: 8 oi privesc la gard cocotate si nerabdatoare sa le dam voie sa pasca in voie.Si 10 gaini scurma dupa viermisori sau mamaliga (fiecare cu norocul ei). Ei, ce ziceti, dle invatator, merit premiul I cu coronita?? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur! Coronita ptr partea literara!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu puneti si raspunsuri ?

    RăspundețiȘtergere